Notice: Undefined variable: row_Rubrike in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 6

Notice: Undefined variable: row_Rubrike in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 13
akvarij

Moj početak - SparroW

Rubrika: Naši počeci

Davno, još se sjećam kao danas, dobio sam svoj prvi akvarij. To je bila kugla od cca 6l i u nju sam stavio par komada gupija kojih sam dobio od ujne dok su još bili mali. I sve je to bilo dobro - mijenjali smo vodu bez ikakvog cikliranja. I taman kada su već po prilično narasle, moja mama je odlučila oprati akvarij. I usput ga je razbila. I onda nije bilo druge nego kupiti novi akvarij.

Fotografija0001.jpg
 


Tata je otišao u prvu trgovinu i kupio akvarij (opet kuglu) ali sada veći, 18l. I opet je to sve bilo OK dok mama opet nije odlučila oprati akvarij. Naravno mama k'o mama opet je učinila neku glupost - sada je oprala akvarij s deterdžentom i naravno nije dobro isprala! Sutra dan ribice plivaju leđno.
Tada smo nakon nekoliko dana odlučili kupiti nove ribe. Otišli smo u pet shop i pitali koliko ribica može stati u akvarij. Prodavač nam je prodao 3 zlatne ribice (paunašice) i jednog teleskopa. To razdoblje kada smo imali akvarij ostalo mi je u sjećanju se kao najsmrdljivije.
Ubrzo su nam ribe opet zato što je naravno moja mama ubacila osušenu morsku zvijezdu u akvarij.

Nakon toga dugo nismo imali akvarij, sve dok jednog dana tata nije kupio Vitatechov akvarij 54l za moju sestru. Kupio je šljunak i stavio vodu 2-3 dana kako mu je prodavač rekao, da se "stvori tropska atmosfera".
Za nekoliko dana došle su i prve ribice, bile su to: 2 silver sharka, 3 udovice, 1 betta, 2 platija i mali plecho.

Fotografija0172.jpg


Kako sam ja vidio da sestru to nimalo ne zanima, odlučio sam pretraživati po netu i tako naišao na AR. Čitao sam i čitao i onda se odlučio napraviti :. kupio sam pozadinu, supstrat, sitniju šljunak i prve biljke.

To vrijeme akvaristike bilo mi je najbolje jer sam mislio da sve znao o akvaristici. Ali onda kako sam sve više čitao činilo mi se da sve manje znam.

Nakon par mjeseci postao sam ovisan o akvaristici i odlučio kupiti novi akvarij 112l. Tako sam i napravio.
Dobro sada da ne duljim , sada imam tri akvarija: 13l kozičnjak, 54l biljni, 112l biljni. I kako mi akvaristika opet ne da mira, skupljam novac za novi
300l kutni akvarij u kojem će biti diskusi.

DSC00173 (1204 x 903).jpg
 
DSC01249.JPG

 

autor teksta: SparroW
broj čitanja: 7586

Izabrana riba:

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi