Notice: Undefined variable: row_Rubrike in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 6

Notice: Undefined variable: row_Rubrike in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 13
akvarij

Grijač za akvarij

Rubrika: Oprema za akvarij

Grijač vam je potreban samo ako ste se odlučili za tropske ribice. Zlatne, tj. hladnovodne ribe ne trebaju grijač, one najnormalnije žive na sobnoj temperaturi.

Prije rukovanja s opremom koja koristi struju, obavezno je iskopčajte iz struje prije nego dotaknete vodu.

Iako nemaju sve vrste tropskih ribica iste prohtjeve što se tiče temperature, možete ga podesiti ga na 24-26°C i svi zadovolji.  Ipak, najbolje je kombinirati ribe sličnih potreba i zajedničkog porijekla.

Grijača ima raznih kapaciteta i na to morate paziti prilikom kupnje. Odaberit onaj kod kojeg se litraža vašeg akvarija nalazi blizu minimuma njegove snage. Dakle, ako vi imate 100l, kupit ćete grijač za akvarije od 100-150l, a ne za one od 75-100l i sl.

Nekada davno vrh grijača zajedno sa svojom žicom  obavezno je morao viriti van površine vode, no to je vrijeme daleko iza nas. Ukoliko ste kupili nov grijač, bez imalo straha uronite ga potpuno u vodu i sakrijete ga ostalom dekoracijom ili biljkama.

Svakako pazite da vam stakleni dio grijača nikada ne radi izvan vode, jer će doći do pregaranja i pucanja stakla.

Ukoliko dođe do pucanja grijača ne bojte se za ribice, one su sigurne poput stričeka Faradaya u svome kavezu. Drugim riječima, ono što ubija je razlika potencijala koje - u zatvorenom sustavu poput akvarija - nema. Važno je samo učiniti ono što uvijek trebate prilikom rukovanja s opremom na struju: iskopčati iz struje prije umakanja ruku jer smo mi ti koji stoje na zemlji (ili uskočite u akvarij, isti efekt :D )

broj čitanja: 12555

Izabrana riba:

  • Labidochromis chisumulae


    Labidochromis chisumuale je jako mirna riba kao i njegov bliski rođak L. caerleus. Tijelo je plave boje s tamnim plavim okomitim prugama preko tijela. Preko oka mužjaci imaju crtu pod 45 stupnjeva i ...

    » Labidochromis chisumulae

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi