Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 6

Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 13
akvarij

Tesktovi o biljkama

Dezinfekcija biljaka

Prije svakog unosa bilja u akvarij trebali bismo bilje dezinficirati, kako bi se izbjegli određeni problemi: • unos pužjih jajašaca, koja mogu biti prava pošast u akvariju • unos opasnih algi u akvarijski eko sistem • unos opasnih bolesti virusnog, bakterijskog ili parazitskog porijekla. Naravno, dezinficirati možemo i biljke iz vlastitog akvarija, ako nas zahvati neki od navedenih problema. Iz ova tri ugrubo navedena razloga vidljivo je kolika je važnost prav ... Dezinfekcija biljaka »

Što je potrebno akvarijskom bilju?

Bilje ima nekoliko važinih uloga u akvariju - najvažnije su održavanje kemijske ravnoteže u njem, opskrba vode kisikom i sprečavanje pojave prevelike količine algi u akvariju. Osim toga, akvarijsko bilje je nenadmašiv dekoracijski element, a većini tropskih riba osigurava miran, skrovit kutak. U našoj bazi nalazi se preko 250 opisanih biljaka, a možete ih i sortirati po njihovoj zahtjevnosti za svjetlošću ili gnojivom, planu sadnje i mnogim drugim vrijednostima. Nako ... Što je potrebno akvarijskom bilju? »

Prehrana akvarijskog bilja

Ukoliko želite bujno i zdravo akvarijsko bilje, uz adekvatnu rasvjetu, podlogu, C02,... morate ga i "dobro hraniti" i tu će vam brigu ono vratiti na jednak način, svojom ljepotom. Većina bilja vam bude uspjevala i bez toga, no zašto ne izvući maksimum iz svoga akvarija? Prilikom dodavanja bilo kojih elemenata trebate biti oprezani jer prevelike količine nekih elemenata mogu uzrokovati preveliko bujanje algi. Također, vodu trebate redovito mijenjati kako biste u vaš akv ... Prehrana akvarijskog bilja »

Odabir i sadnja vodenih biljaka

Većina se biljaka uzgaja zbog svojih ukrasnih značajki, no ima i onih , koje pomažu održavanju i ljepšem izgledu vodene površine, sprečavajući rast i razvoj algi. Postoji i vrlo velik izbor posuda za sadnju, što omogućuje ne samo lakšu sadnju nego i jednostavnije održavanje. Odabir vodenih biljaka Pri odabiru biljaka odlučite se za primjerke koji su svježeg izgleda, čisti i dobro razvijeni te koji rastu u bazenima u kojima nema algi i vodene leće (Lemma). Provje ... Odabir i sadnja vodenih biljaka »

Razmnožavanje vodenog bilja

Mnoge vodene biljke, posebno one za plitku vodu, mogu se razmnožavati dijeljenjem. Ovisno o vrsti biljaka, mogu se primijeniti i drugi načini, pa se tako brojne biljke koje pročišćuju vodu i neke od puzajućih biljaka za plitku vodu razmnožavaju reznicama, a dio plutajućih biljaka prirodno rađa vriježe, biljčice ili pupove iz kojih se razvijaju nove biljke. Biljke koje vole vlažno tlo i rastu uz rubove bazena, kao i neke vodene biljne vrste, mogu se uzgojiti iz sjemena ili razmnožiti di ... Razmnožavanje vodenog bilja »

Izabrana riba:

  • Hasemania nana

    (krijesnica)


    Vrlo miroljubiva jatašica podrijetlom iz južne Amerike koja voli plivati u srednjem dijelu akvarija. Potrebno je držati barem pet ribica u jatu, no što ih je više, to se one b ...

    » Hasemania nana

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi