Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 6

Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 13
akvarij

Oprema za akvarij

Rasvjeta u akvariju

Dobro odabrana rasvjeta je najpotrebnija za uspješan uzgoj i rast biljaka, no uz dobru rasvjetu i sam akvarij izgleda estetski ljepše, te se ribe osjećaju ugodno. Biljke ne mogu rasti bez svjetla koje im je potrebno za proces fotosinteze. Pošto govorimo o tropskim akvarijima (bilje i ribe su iz tropskih područja), trebalo bi duljinu osvjetljenja akvarija prilagoditi tom području, a tamo je oko 12 sati dan, 12 sati noć. Najlakše i najjednostavnije je to napravit ... Rasvjeta u akvariju »

Filtar za akvarij

Iako svi težimo što prirodnije akvariju, filtar je ipak neizostavan dio opreme. Akvarij je neznatan u odnosu na veličinu rijeka i jezera, stoga se u njem ni jedan  proces bez pomoći tehnologije ne bi mogao izmjenjivati brzinom kojom bi trebao. Osim po njihovoj snazi, filtre dijelimo i na vanjske, hang-on (viseće) i unutrašnje. Viseće filtre neki svrstavaju pod vanjske – jer stoje izvana okačeni o rub akvarija. Postoje bolji i kvalitetniji filtri, kao i oni lo&sca ... Filtar za akvarij »

Grijač za akvarij

Grijač vam je potreban samo ako ste se odlučili za tropske ribice. Zlatne, tj. hladnovodne ribe ne trebaju grijač, one najnormalnije žive na sobnoj temperaturi. Prije rukovanja s opremom koja koristi struju, obavezno je iskopčajte iz struje prije nego dotaknete vodu. Iako nemaju sve vrste tropskih ribica iste prohtjeve što se tiče temperature, možete ga podesiti ga na 24-26°C i svi zadovolji.  Ipak, najbolje je kombinirati ribe sličnih potreba i zajedničkog porijekla. ... Grijač za akvarij »

Podloga u akvariju

Prije svega, potrebno je znati da sve što unašate akvarij trebate dobro isprati, po mogućnosti i prokuhati (osim kupljenih supstrata koji su već tretirani). Većina tropskih riba osjetljiva je na preveliku količinu otopljenog kalcij-karbonata kojeg otpušta neko kamenje. Stoga, nabavite li šljunak ili veće kamene oblike iz prirode, izlijte na nj nekoliko kapi octa. Dođe li do reakcije, odnosno "pjenjenja" testiranog, taj predmet nije pogodan za vaš a ... Podloga u akvariju »

Izabrana riba:

  • Aequidens rivulatus


    Često nailazim na netočne opise ovih riba, zato sada opisujem svoje. Prekrasnih boja, zaista su jedni od ljepših ciklida. Najprije sam kupio ženku i nakon tri dana mužjaka, oboje vel ...

    » Aequidens rivulatus

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi