Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 6

Notice: Undefined variable: row_rubrika in /home/akvarijskeribe/public_html/inc-zaglavlje.php on line 13
akvarij

Tekstovi o mrijestu

Razmnožavanje riba

Reproduktivno ponašanje riba je raznoliko. Premda se u većini slučajeva oplodnja zbiva izvan tijela ženke te mladi izlaze iz jaja kao ličinke, ima dosta vrsta kod kojih je oplodnja unutrašnja te ženke rađaju žive mlade. Neke se ribe mrijeste redovito, često jednom na godinu. Međutim, druge se razmnožavaju samo jednom u životu i obično umiru ubrzo nakon toga. Vrijeme razmnožavanja kontrolirano je vanjskim čimbenicima (koji uključuju temperaturne promjene, stupanj osvjetljenja i dužinu dana) il ... Razmnožavanje riba »

Uzgoj artemije

Svako tko se imalo upustio u mrijest riba (ikrašica) susreo se s problemom ishrane mlađi koji su (ovisno o vrsti) ipak puno manji od mlađi živorotki. Dok mlade živorotke već od prvog dana mogu jesti i samljevenu suhu hranu (listiće), mladim ikrašicama ipak treba nešto sitnije i bogatije proteinima. Prava stvar za nih je artemija (eng. brine shrimp), odnosno tek izlegnuta artemija: naupilii (eng. baby brine shimp) Napominjem da se mlađ može haniti i nekom drugom vrstom sitne žive hrane, npr. mikr ... Uzgoj artemije »

Izabrana riba:

  • Amphiprion frenatus

    (riba klaun)


    Ova mala riba, kao i ostale vlasuljske ribe, živi u simbiozi s morskom vlasuljom. Od uboda vlasulje štiti se sluzavim pokrovom tijela. Ako riba klaun napusti vlasulju, na svom povratku mora po ...

    » Amphiprion frenatus

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi