akvarij

Mrijest riba

Aulonocara saulosi

zeleno lice


Ženke su ustonoše i nose pomladak u ustima 21-28 dana. Mužjak radi krater u pijesku kako bi privukao ženku na mrijest. Ženke Aulonocare su sivo-srebrnkaste boje i manje od mužjaka. Narav ... Aulonocara saulosi »

Badis badis

Mužjaci su življe obojani, ženke imaju zaobljene trbuhe. Razmnožavanje je vrlo jednostavno, iako ne i produktivno. Temperaturu namjestiti na 25-30°C . Dovoljni su im maleni mrijesni akvariji, ... Badis badis »

Balantiocheilos melanopterus

shark


Nemoguće u akvarijskim uvjetima ... Balantiocheilos melanopterus »

Barbus barbus

mrena


Spolno sazrijeva u dobi od tri godine, a mrijesti se u travnju i svibnju. Važno je i reći da odlaže otrovnu ikru.  ... Barbus barbus »

Betta splendens

sijamska riba borac


Razlikovati odraslog mužjaka od ženke nije teško. Mužjak ima prekrasne duge peraje i izrazite je boje. Postoje mnoge varijacije u bojama (crveni, plavi, rozi... crni su jako rijetki i jako cijenje ... Betta splendens »

Betta imbellis

Kod ovih riba spol se određuje po ženkinoj jajnoj točki, a i po veličini. Mužjaci su veći. Oba spola su zrela za razmnožavanje s 5 mjeseci. Mrijest se odvija kao i kod Bette splendens, sija ... Betta imbellis »

Betta pugnax

Razmnožavanje: Mužjak se u vrijeme parenja ponaša vrlo zanimljivo, te njegov ritual snubljenja ima dva cilja: treba zastrašiti suparnike i ostaviti dobar dojam na ženku. Kada mužjak ne može odm ... Betta pugnax »

Botia modesta

Ova vrsta još nije razmnožena u zatočenistvu. ... Botia modesta »

Botia striata

Nije zabilježeno u akvarijskim uvjetima ... Botia striata »

Botia lohachata

Nemoguće u akvarijskim uvjetima. ... Botia lohachata »
Prikazano je od 21. - 30. od ukupno 140 rezultata.

Izabrana riba:

  • Hemichromis lifalili

    (Lifalili)


    Relativno su miroljubivi, i često ih (pod određenim uvjtima) možemo imati i s drugim vrstama ciklida. Nisu za uobičajen zajednički akvarij, iako se mogu jako dobro složiti i s kombinacijom koja ...

    » Hemichromis lifalili

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi