akvarij

Mrijest riba

Theraps wesseli

Spol je teže razlikovati, mužjaci narastu do 20 cm, ženke do 15 cm. Kod parenja ženka će imati intenzivniju crnu boju. šenke pazi na jajašca, dok mužjak čuva teritorij. Svoju koloraciju koju ... Theraps wesseli »

Thorichthys meeki

vatrenousti grgečić


Nabavite li par, oni će se najvjerojatnije mrijestiti - na biljci, kamenu, ili u špilji. Brinu se o mladima, te kod njih ne morate gotovo ništa napraviti, osim odvojit nekoliko tjedana staru mlađ ... Thorichthys meeki »

Tinca tinca

linjak


Spolno sazrijeva oko 3 godine a mužjaci već oko druge. Mrijesti se "porcijski" od svibnja do kolovoza.... ... Tinca tinca »

Tramitichromis intermedius

Mužjaci su jače obojeni plavom i zelenom bojom na perajama. Kod ženki prevladava smećkasta boja. Oba spola imaju tri točke na tijelu, a ženke su manje od mužjaka. Ustonoše su, sto znači da ć ... Tramitichromis intermedius »

Trichogaster trichopterus

Spolne razlike su uočljive: mužjaci imaju oštriju i dulju leđnu i analnu peraju, iako ima nekih ženki s jednako dugim leđnim perajama. Sam čin mrijesta i mužjakova briga za potomke ... Trichogaster trichopterus »

Trichogaster leerii

Biserni gurami


Mužjak ima produženu leđnu i podrepnu peraju i tijekom parnja postaje agresivan. Temperatura vode bi trebala biti 28-30°C. Za gradnju gnijezda mužjak koristi plutajuće biljke, kao i ''uvenul ... Trichogaster leerii »

Trigonostigma heteromorpha

razbora


Mužjak je vitkiji od ženke. Vrlo ih je teško razmnožiti. Tvrdoću vode treba im namjestiti na 2-3dH, kiselost od 5,4-5,8pH, a temperaturu konstantnu od 28°C. Mrijest se odvija u rani ... Trigonostigma heteromorpha »

Vieja synspila

Tijekom mrijesta polažu ikru na tvrdim podlogama, kao što su stijene i panjevi. U to vrijeme su veoma agresivni i roditelji naizmjenično paze na svoju ikru. Mlađ se izliježe nakon 2-3 d ... Vieja synspila »

Xiphophorus hellerii

švert


Da bi se razmnožavali nisu im potrbni nikakvi posebni uvjeti. Mužjake je lako prepoznati po gonopodiju. Mužjaci imaju i produženu repnu peraju u obliku "mača" (eng. Swordtail). To ipak ... Xiphophorus hellerii »

Yasuhikotakia morleti

morleti


Nije zabilježeno u akvarijima. ... Yasuhikotakia morleti »
Prikazano je od 131. - 140. od ukupno 140 rezultata.

Izabrana riba:

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi