akvarij

Mrijest riba

Sparus aurata

Orada


Zanimljivosti: Orada spada u ribe koje mijenjaju spol. Rađa se kao mužjak koji postiže spolnu zrelost s težinom od pola kilograma. Nakon prvog mrijesta, orada mijenja spol i do kraja života je ... Sparus aurata »

Sphaeramia nematoptera

riba kardinal


Oba spola imaju žutu glavu, tamni "porub hlača" i raštrkane točke prema repu, ali ženka je mnogo svjetlija. Mužjaci ove vrste čuvaju jaja u ustima sve do valjenja. ... Sphaeramia nematoptera »

Steatocranus casuarius

lavlja glava


Steatocranus se razlikuje od većine ciklida jer ne kopa i ne čupa biljke, tako da se moze drzati i s diskusima - zbog svoje blage naravi i sposobnosti da živi u kiselim vodama. No, treba znati da, ... Steatocranus casuarius »

Sturisoma panamense

Nezabilježeno u akvarijskim uvjetima. ... Sturisoma panamense »

Symphysodon discus

diskus


Količina vode u uzgojnom akvariju koja je potrebna za dva diskusa (imaju jako velike potrebe za prostorom) kreće se između 80 i 140 litara. Dubina na kojoj se diskusi mrijeste je od 32 do oko 55 ... Symphysodon discus »

Synodontis angelicus

Osim uz pomoć hormonalnih injekcija, raznožavanje u zatočeništvu nije zabilježeno. ... Synodontis angelicus »

Synodontis decorus

Nije zabilježeno u akvarijskim uvjetima. Mužjak je nešto manji i tamniji od ženke. ... Synodontis decorus »

Synodontis contractus

obrnuti som


Mužjaci su tamniji, a ženke oblije. ... Synodontis contractus »

Tanichthys albonubes

kardinal tetra


Glase za najjednostavnije ribe po pitanju razmnožavanja, poslije nigrofasciatuma. Mrijeste se gotovo uvijek, samo ih treba odvojiti bilo koji dan navečer, na dno staviti velike kamenčiće, pikule, ... Tanichthys albonubes »

Thayeria boehlkei

hokejka


Spol je gotovo nemoguće raspoznati. Ženke, kada su spremne za mrijest, imaju jako veliki trbuh zbog velikog broja jajašaca. Mrijestiti ih trebamo u ovećem akvariju, voda bi trebala biti ... Thayeria boehlkei »
Prikazano je od 121. - 130. od ukupno 140 rezultata.

Izabrana riba:

Najnoviji članci:

Najnovije na forumu

Zanimljivi linkovi